۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام
سال 1399 جهش تولید
انتخاب رنگ:
دسته بندی مطالب
روش های مدیریت مصرف در کشورهای دیگر

 

در صورت فاصله زیاد بین میزان اوج مصرف برق و میزان مصرف متوسط، در زمان های زیادی از سال بخش قابل توجهی از توان تولید برق بلااستفاده باقی خواهد ماند. بهترین راه برای کنترل اوج مصرف برق، ارسال یک سیگنال قیمتی مناسب در ساعات اوج مصرف است که منعکس کننده هزینه های واقعی تولید برق باشد؛ این مهم از طریق اعمال یک نظام تعرفه گذاری پویا محقق می شود که در کشورهای اروپایی تجربه شده است.

بیشترین تقاضای برق که از آن با عنوان پیک مصرف یاد می شود، در یک درصد ساعات کل سال متمرکز شده است. با اینحال متولی تولید برق در کشورها باید بتوانند توان تولید برق را تا میزان اوج مصرف افزایش دهند. بنابراین در صورت فاصله زیاد بین میزان اوج مصرف برق و میزان مصرف متوسط، در زمان های زیادی از سال بخش قابل توجهی از توان تولید برق بلااستفاده باقی خواهد ماند.

از این رو اگر بتوان به طریقی بخشی از میزان تقاصای برق در زمان اوج مصرف را کاهش داد، نیاز به نصب ظرفیت نیروگاهی که تنها کمتر از صد ساعت در سال از آن استفاده می شود، از بین خواهد رفت.

 

مدیریت تقاضای برق در زمان اوج مصرف، چالش کشورهای اروپایی

به عنوان مثال، در اکثر نقاط اتحادیه اروپا، بین پنج تا هشت درصد ظرفیت نصب شده نیروگاهی که به تولید برق می پردازند، تنها در یک درصد از زمان استفاده می شود. در بریتانیا 6.6 درصد از ظرفیت نصب شده در یک درصد از زمان استفاده می شود، و در ایتالیا و اسپانیا اعداد معادل آن به ترتیب 5.3 و 6.8 درصد است.

برق را نمی توان ذخیره کرد و باید بلافاصله مصرف شود. علاوه بر این کشورها از نیروگاه های تولیدی مختلف برای پاسخگویی به تقاضای برق استفاده می کنند، از این رو هزینه تولید برق در هر ساعت از روز و به طور کلی در روزهای سال متفاوت است.

سیاست قیمتی هوشمند بهترین راه کاهش مصرف برق

بهترین راه برای کنترل اوج مصرف برق و کاهش استفاده از تمام ظرفیت نصب شده نیروگاهی، ارسال یک سیگنال قیمتی مناسب در ساعات اوج مصرف است که منعکس کننده هزینه های واقعی تولید برق باشد. ارسال این سیگنال قیمتی، با اعمال یک نظام تعرفه گذاری پویا محقق می شود.

هنگامی که سیگنال های قیمت به مشتریان منتقل می شود، آن ها می توانند تصمیم بگیرند که آیا به خرید بیشتر برق در قیمت های بالاتر ادامه دهند یا استفاده خود از برق در ساعات اوج مصرف را کاهش دهند. این روش می تواند درصد بالایی از صرفه جویی در هزینه های زندگی را برای مشترکین به ارمغان بیاورد.

 

کاهش هزینه تولید برق و کاهش هزینه پرداختی مردم با تعرفه گذاری پویا

اینکه چه میزان از طریق قیمت گذاری پویا برای مشترکین صرفه جویی خواهد شد بستگی به آن دارد که مشترکین چقدر می توانند مصرف پیک بار را کاهش دهند.

به طور مثال اینکه چه میزان از بزرگی تقاضای برق و به تبع آن سوخت مصرفی برای پاسخگویی به این تقاضا کاهش پیدا می کند، و یا اینکه چه میزان سرمایه گذاری های جدید برای تولید برق کاهش می یابد از عوامل موثری هستند که در کاهش قیمت تمام شده برق و در نتیجه میزان صرفه جویی مردم در هزینه پرداختی برق اثرگذارند.

کاهش بزرگی تقاضای برق خود به دو چیز وابسته است:اول اینکه تامین کنندگان برق با چه سرعتی سیگنال های قیمتی متناسب با تعرفه گذاری پویا را به مشترکین ارائه می کنند؛ و دوم اینکه مشترکین چگونه به این سیگنال ها پاسخ می دهند. در سال 2009 اجرای این سیاست در نروژ باعث کاهش 8 تا 9 درصدی تقاضای مصرف برق در زمان اوج بار شد.

 
تاریخ به روز رسانی:
1398/08/12
تعداد بازدید:
5018
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:10
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس: ایلام، بلوار مدرس، شرکت توزیع برق استان ایلام
کد پستی: 6931995487 نمابر:  08433330005
تلفن: 08433333020-08433333040
پست الکترونیکinfo[at] bargh-ilam.ir
کانال اطلاع رسانی پیام رسان سروش ilambargh@
 
تاریخ بروز رسانی 1403/01/06
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت توزیع نیروی برق ایلام می باشد.
Powered by DorsaPortal